Het “FISAN” Varken

Het Iberico-varken is een ras waarvan de oorsprong terug te voeren is tot het mediterrane everzwijn (Sus mediterraneus). De rassen maken deel uit van de Iberische stam en zijn ingedeeld naar uiterlijk, rekening houdend met zowel de kleur als de hoeveelheid haar op de huid. Het varken is donker van kleur met goed ontwikkelde hammen en lendenen en heeft een skelet van fijne botten. Het varken eet met name ‘bellotta’s door deze eikels krijgt het vlees van het Ibérico-varken haar specifieke smaak.

Het vlees is rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetzuren dat vooral intramusculair (tussen de spiervezels) aanwezig is. Dit zorgt er ook voor dat het vlees als het ware in de mond ‘smelt’.

FISAN staat voor buitengewone kwaliteit van hun hammen en worstvlees. FISAN bezoekt continue de weiden waar het Iberico-varken vrij rond loopt. Door toezicht houdt FISAN de ontwikkeling van de dieren goed in de gaten. Al deze factoren zorgen voor een mooie balans van een goed leven van het dier in de natuur wat uiteindelijk resulteert in een mooi stuk vlees. De smeuïgheid, textuur en de geur maken FISAN Iberico-producten uniek en een echte smaak sensatie.

Contact ons

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de FISAN Club stuur ons dan een bericht.

Contact

Voor consumenten
M: info@fisanclub.nl

 

 

Voor members
M: info@fisanclub.nl
T: 072 540 5533